Jacky Bekers

massagetherapie - stoelmassage

BLOG!


Luister naar het fluisteren van je lichaam....

Aandacht

Vind jij het ook best moeilijk om  aandacht te geven aan dat wat aandacht vraagt? Die nek die niet meer helemaal naar rechts kan draaien, je schouders die steeds stijver aanvoelen, die onderrug die alweer een tijdje zeurt, je arm die steeds pijnlijker voelt na een lange dag computerwerk,   dat onbestemde gevoel in je buik…..

 Ik wel.  

Het liefst bedek ik deze aandachtvragers met druk bezig blijven, mezelf afleiden met hard werken, Netflixen of ik neem nog een wijntje. Maar dat doe ik niet meer of in ieder geval niet lang. Want ik weet dat het alleen maar erger wordt, dat mijn lijf steeds harder moet schreeuwen om gehoord te worden. 

Hersenschudding

Die les heb ik een paar jaar geleden  geleerd. Ik viel tijdens het skeeleren op mijn hoofd en had een lichte hersenschudding. Na een paar weken zouden mijn klachten wel over zijn. Helaas duurde dit bij mij jaren. Ik was vergeten hoe dat werkt: “luisteren naar mijn lijf “, dat deed ik namelijk al jaren niet meer. Ik overleefde op wilskracht. Ik had 2 jonge kinderen, een goede baan, een leuk sociaal leven. Geen tijd voor kwaaltjes. Dus ik wilde niet rusten, voelen, geduld hebben. Mijn lichaam gaf grenzen aan en ik denderde daar overheen. Totdat dat niet meer ging. Mijn lichaam deed niet meer mee. Ik wilde zo veel en kon zo weinig. Gevolg:  Frustratie, verdriet en onmacht.

Opnieuw leren luisteren

Ik  heb mijn lichaam opnieuw moeten leren kennen. Opnieuw leren luisteren naar wat mijn lichaam me verteld. Wat zijn mijn grenzen en waar zit mijn kracht?  Wanneer stop ik en wanneer mag er wèl een tandje bij? Met vallen en opstaan, veel tijd en geduld voel ik me weer thuis in mijn eigen lijf.

Massagetherapie

Met massagetherapie kun je op een veilige, liefdevolle manier aandacht geven aan wat aandacht vraagt. Dit heeft mij enorm geholpen. Door gespannen spieren weer te laten ontspannen, pijnlijke plekken aan te raken, los te laten of `gewoon’ te voelen.

Dus wacht niet langer, kom voelen, kom ervaren, kom weer thuis in je eigen lijf!